RAUMA

Kauppakeskus Rauma

Raumalle on ollut kauppakeskushanke vireillä jo useita vuosia.
Kauppakeskus on tarkoitus rakentaa aivan kaupungin ydinkeskustaan Kanaalin varrelle, Valtakatu 1.
Hanke on herättänyt keskustelua kaupungissa mikä on ymmärrettävää, Rauman keskustassa kun ei ole sen historian aikana koskaan suunniteltu toteutettavaksi näin merkittävää kaupan rakentamista.

Kauppakeskusasemakaava on ollut esillä v. 2016 ja siitä tehtiin neljä valitusta. Kaava on ollut Turun Hallinto-Oikeuden käsittelyssä. Elokuussa 2017 Hallinto-oikeus teki Raumalla paikan päällä katselmuksen ja kiersi samalla myös Vanhan Rauman kortteleissa.
Marraskuun 24 päivänä Turun Hallinto-oikeus totesi Kanavan Länsirantaa koskevan asemakaavamuutoksen lain mukaiseksi. Tämä mahdollistaa Kauppakeskuksen rakentamisen.

Komissio on ollut mukana kauppakeskushankkeen suunnittelussa sen alusta alkaen. Rauman talousalueesta on tehty kattava markkinatutkimus ja asiakaskartoitus, joiden perusteella voidaan todeta, että kauppakeskus on toivottu hanke Raumalaisille ja toteutuessaan se toisi merkittävää kaupan aktiviteettia ydinkeskustaan, josta hyötyisivät myös kaikki ydinkeskustan ja lähialueen kauppaliikkeet.