KAUPPATORI EXTRA

TORIPARKKI PUHUTTAA TURKULAISIA. TOISET OVAT SEN PUOLESTA, TOISET TAAS VASTUSTAVAT SITÄ.

Ei ihme. Kysymyksessä on varmasti yksi valtakunnan kuuluisimmista kauppatoreista. Sen merkitys Turkulaiselle identiteetille on kiistatta tärkeä. Kauppatori on Turkulaiseten kohtaamispaikka ja kaupungin sydän. Tori on aikojen saatossa kohdannut kovia. Sen ympärille on rakennettu jos jonkinlaista kioskia ja palvelurakennukset ovat aikansa eläneitä.

On puhuttu vuosikausia, että ”jottain tarttis tehrä” ja monenlaisia suunnitelmia on esitetty kaupparorimme ehostamiseksi. Tori on kuin odottanut jotain tapahtuvaksi. Kauppa on ottanut aimo askeleita torin ympäristössä viimeisten vuosien aikana. Samoin kauppa on saanut uusia muotoja ydinkeskustan ulkopuolelle rakennettujen kauppakeskusten muodossa. Kuluttajien tottumukset vietiin pyörille.

Kaupan saavutettavuus tehtiin kuluttajille mahdollisimman helosti saavutettavaksi. Turun ydinkeskustan kauppa on taistellut olemassaolostaan; riittävien ja käytännöllisten paikoitustilojen puute on vienyt kauppaa enenevissä määrin ydinkeskustan ulkopuolelle juuri tästä syystä.